Home > Projects > New Restaurant of Ferrari HQ
Share:

  

New Restaurant of Ferrari HQ

  • Location:

    Maranello

  • Sector:

    Manufacture 

  • Designer:

    Marco Visconti & Partners

  • Year:

    2008 year

  • Quantity:

    2,000Sqm

  • Application:

  • Product:

    Techstyle Ceilings  Linear 

Architect Marco Visconti brought futuristic architecture to the new restaurant of Ferrari, Italy’s most important sports car company. Using shapes that seem inspired by space flight, his intriguing design features many areas that showcase Hunter Douglas ceilings. On the exterior, the irregular plan of the ceiling soffits created a challenging installation that was fully met with 80B and 30B linear ceilings by Hunter Douglas. Two different colors –silver and dark gray – create an interplay of contrast and slat dimensions. In the first-floor canteen, which can hold more than 600 people, Techstyle acoustical ceilings were used to optimize acoustics. The panel white color blends well with the wooden, white-stained beams and the light ceramic floor of the canteen.