Home > Projects > Library of Chongqing University of Science & Technology
Share:

  

Library of Chongqing University of Science & Technology

  • Location:

    热工   Chongqing

  • Sector:

    Culture 

  • Designer:

    Shenzhen Xinzhongjian Architectural Design Consultancy Co., Ltd.

  • Year:

    2008 year

  • Quantity:

    3,000Sqm

  • Application:

  • Product:

    Aeroscreen 

The Library of Chongqing University of Science & Technology (CQUST) is picturesquely situated at the foot of Mount Gele. The innovative concept for the building is a creative combination of a wide variety of technical elements and spatial formations that add another "tech" dimension to the spatial deciphering of the design. The entire library is sheathed in a gleaming white finish created with Hunter Douglas' vertical Aerofin panels, each 450mm wide, that seemingly create a regular pattern. The tilting of the fins is helpful in regulating daylight to a comfortable level inside. More brilliantly, a high-tech visual impact is patterned by a series of number arrays of 'Zero' and 'One'.